Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mam coś takie że coś bym zjadła takiego prostego , szybkiego ale i smacznego więc chodzę i kombinuję zaglądając do lodówki. Kapusta biała jest, kiełbasa i boczek jest no i ziemniaczki w szafce. Ze składników powstała ta oto pyszna przekąska. Kapusta połączona z kiełbasą, ziemniaczkami oraz podsmażonym boczkiem z cebulką smakuje rewelacyjnie.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w większa kostkę i ugotować (na pół miękkie). Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pokrojoną w plastry kiełbasą, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebule. Kapustę białą poszatkować na większe kawałki. Ugotować z dodatkiem soli, listka laurowego oraz ziela angielskiego. Po ugotowaniu wodę z kapusty odlać, a kapustę połączyć z usmażonym boczkiem z kiełbasą i cebulką oraz z ugotowanymi ziemniakami. Doprawić do smaku pieprzem, solą i podsmażyć jeszcze kilka minut do połączenia składników. Podawać gorące.