Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mam coś takie że coś bym zjadła takiego prostego , szybkiego ale i smacznego więc chodzę i kombinuję zaglądając do lodówki. Kapusta biała jest, kiełbasa i boczek jest no i ziemniaczki w szafce. Ze składników powstała ta oto pyszna przekąska. Kapusta połączona z kiełbasą, ziemniaczkami oraz podsmażonym boczkiem z cebulką smakuje rewelacyjnie.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1078
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2137
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1078
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2137
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w większa kostkę i ugotować (na pół miękkie). Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pokrojoną w plastry kiełbasą, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebule. Kapustę białą poszatkować na większe kawałki. Ugotować z dodatkiem soli, listka laurowego oraz ziela angielskiego. Po ugotowaniu wodę z kapusty odlać, a kapustę połączyć z usmażonym boczkiem z kiełbasą i cebulką oraz z ugotowanymi ziemniakami. Doprawić do smaku pieprzem, solą i podsmażyć jeszcze kilka minut do połączenia składników. Podawać gorące.