Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) inspiracja Smaczna Polska
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2569
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 716
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1525
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13970
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2569
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 716
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1525
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13970
Składniki
Na małym ogniu ugotować kiełbasy z pokrojoną w kostkę cebulą ,zielem i liściem. Gdy kiełbasa będzie gotowa ,wyjąć ją. Usunąć z wywaru ziele i liść. Do wywaru dodać rodzynki i skórkę z cytryny. Gotować kilka minut. W tym czasie roztrzepać żółtka ze śmietaną ,dodać do wywaru ,energicznie mieszając. Doprawić gałką muszkatołową i pieprzem. Posolić ,jeśli potrzeba. Dodać kiełbasy i podgrzać. Podawać z ryżem lub pieczywem.