Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta do przygotowania przekąska wielkanocna. Świetnie sprawdzi się też na inne okazje. Przepis pochodzi z 448. odcinka programu Ewa Gotuje.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Kiełbasę wrzucić do wrzątku (jeśli jest już parzona, to pomijamy tę czynność).
Jabłka umyć, pokroić na ósemki, wyciąć gniazda nasienne, przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić.
Cebule posiekać w piórka i zeszklić na maśle. Na cebuli ułożyć sparzoną kiełbasę. Przyprawić jałowcem i gałązkami tymianku. Piec przez 10 minut w 200 st. C.
Po tym czasie podlać cydrem i dołożyć jabłka. Zapiekać przez 15-20 minut.
Podawać z purée z chrzanem (do ziemniaków wystarczy dodać łyżkę masła i łyżkę chrzanu, ugnieść i udekorować koperkiem). Kiełbasę można dodatkowo ozdobić gałązkami tymianku. Gotowe!