Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz szybkiego dania a zarazem prostego na przekąskę oto przepis dla ciebie. Biała kiełbasa zapiekana z aromatycznym boczkiem oraz śliwkami.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 79
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 363
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 79
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 363
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Składniki
1. Białą kiełbasę gotuję, cebule obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję połowę suszonych śliwek przekrojonych na połówki, doprawiam pieprzem, solą oraz majerankiem. Po usmażeniu cebulę ze śliwkami układam na dnie naczynia.
2. Białą kiełbasę po ugotowaniu nacinam wzdłuż a w środku każdej laski kiełbasy umieszczam po 3 śliwki suszone. 3. Kiełbaski owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożone papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Kiełbaski upieczone układam na cebuli. 5. Gotowe. 6. Smacznego.