Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz szybkiego dania a zarazem prostego na przekąskę oto przepis dla ciebie. Biała kiełbasa zapiekana z aromatycznym boczkiem oraz śliwkami.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 50
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 140
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 50
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 140
Składniki
1. Białą kiełbasę gotuję, cebule obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję połowę suszonych śliwek przekrojonych na połówki, doprawiam pieprzem, solą oraz majerankiem. Po usmażeniu cebulę ze śliwkami układam na dnie naczynia.
2. Białą kiełbasę po ugotowaniu nacinam wzdłuż a w środku każdej laski kiełbasy umieszczam po 3 śliwki suszone. 3. Kiełbaski owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożone papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Kiełbaski upieczone układam na cebuli. 5. Gotowe. 6. Smacznego.