Do góry

Przekąski Przepis na:

Białe kiełbaski pieczone ze śliwkami z herbaty

Białe kiełbaski pieczone ze śliwkami z herbaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2352 Ocena: 15024

Dodano:

Odsłon: 566

Prosta i szybka przekąska do piwa.

Składniki

  • 1kg białej kiełbasy
  • 10 dag suszonych śliwek
  • 40 ml naparu z czarnej herbaty
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Śliwki namoczyć w gorącej herbacie przez 40 minut, po czym odsączyć i pokroić na połówki. Kiełbasę naciąć wzdłuż, nałożyć śliwki i spiąć wykałaczkami. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez około 20 minut, aż będą złociste. Kiełbasę możemy przygotować również na grillu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń