Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
do garnka dać umytego kurczaka, kiszoną kapustę (nie płukać) zielę i liście, grzybki suszone, zalać wodą i to gotować. w osobnym naczyniu podgotować pokrojoną drobno świeżą kapustę , na pół miękką odcedzić, z kiszonej kapusty wyciągnąć kurczaka oczyścić mięso z kości, połączyć obie kapusty i dodać pokrojone mięso z kurczaka, pokrojone wędlinym, kostki rosołowe i grzybową i dusić to na wolnym ogniu . usmażyć cebulke na złoto, dodać do niej mąkę i zrobić zasmażkę, dodać do bigosu, przyprawić do smaku przyprawami. A przecier pomidorowy dodać pod koniec gotowania do smaku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 29 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
uwielbiam bigos,ale surowego mięsa nigdy się nie dodaje do bigosuOdpowiedzi: 1 ▼
6 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 12 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
jowito każdy ma swoje przepisy swoje smaki ty robisz tak a ja tak i tym się dzielę z innymi w kostkach napewno jest chemia ale prawie wszyscy dodajemy je do potraw......5 Kto głosował? | Odpowiedz

jowita 11 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
ludzie, co jest, ja używam kostki rosołowej gdy robię szybką zupkę albo coś takiego. Ale paskudzić świetny bigos, rosół czy barszcz takimi dodatkami. To jest chemia i ten Twój bigos dużo by zyskał gdybyś nie dawała kostek a zamiast zasmażki tylko zrumieniła cebulę np na oleju, dodała przecier pomidorowy cały słoik przez siebie zrobiony i taki sos dodała do bigosu. Niepojęte15 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 06 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
mmmm to jest to co tygryski lubią najbardziej :-D3 Kto głosował? | Odpowiedz