Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
do garnka dać umytego kurczaka, kiszoną kapustę (nie płukać) zielę i liście, grzybki suszone, zalać wodą i to gotować. w osobnym naczyniu podgotować pokrojoną drobno świeżą kapustę , na pół miękką odcedzić, z kiszonej kapusty wyciągnąć kurczaka oczyścić mięso z kości, połączyć obie kapusty i dodać pokrojone mięso z kurczaka, pokrojone wędlinym, kostki rosołowe i grzybową i dusić to na wolnym ogniu . usmażyć cebulke na złoto, dodać do niej mąkę i zrobić zasmażkę, dodać do bigosu, przyprawić do smaku przyprawami. A przecier pomidorowy dodać pod koniec gotowania do smaku.