Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie bigos ? przedstawię wam przepis na bigos z mojego dzieciństwa kiedy to rodzice jeszcze hodowali swoje świnki
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112899
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 451
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 435
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 787
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112899
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 451
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 435
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 787
Składniki
W 2,5 litrach wody obgotować skóry do miękkości i wyjąć je do ostygnięcia, następnie sparzyć mięsa przez około 30 minut, po tym czasie dodać kapustę pokrojoną, ziela angielskie, liście laurowe, przyprawę uniwersalną oraz pokrojone oba rodzaje mięs. Gotować na wolnym ogniu do czasu aż mięso zacznie się rozpadać a kapusta będzie miękka
Jak mięso już się rozpada a kapusta jest miękka dodać pokrojone na mniejsze kawałki skóry i gotować do zmiany koloru wywaru. Następnie wsypać majeranek zamieszać i pogotować do powstania kleiku na wywarze
Po gotowaniu się bigosu z majerankiem dodać oba koncentraty oraz cukier według swego smaku jeszcze pogotować i zdjąć z ognia. Jeszcze gorący można zapakować w słoiki i pozostawić aby pokrywki się zassały wstawić do lodówki całkowicie ostygnięty
Ugotowany bigos część zawekowałam a resztę podałam z odsmażanymi ziemniakami