Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie bigos ? przedstawię wam przepis na bigos z mojego dzieciństwa kiedy to rodzice jeszcze hodowali swoje świnki
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
W 2,5 litrach wody obgotować skóry do miękkości i wyjąć je do ostygnięcia, następnie sparzyć mięsa przez około 30 minut, po tym czasie dodać kapustę pokrojoną, ziela angielskie, liście laurowe, przyprawę uniwersalną oraz pokrojone oba rodzaje mięs. Gotować na wolnym ogniu do czasu aż mięso zacznie się rozpadać a kapusta będzie miękka
Jak mięso już się rozpada a kapusta jest miękka dodać pokrojone na mniejsze kawałki skóry i gotować do zmiany koloru wywaru. Następnie wsypać majeranek zamieszać i pogotować do powstania kleiku na wywarze
Po gotowaniu się bigosu z majerankiem dodać oba koncentraty oraz cukier według swego smaku jeszcze pogotować i zdjąć z ognia. Jeszcze gorący można zapakować w słoiki i pozostawić aby pokrywki się zassały wstawić do lodówki całkowicie ostygnięty
Ugotowany bigos część zawekowałam a resztę podałam z odsmażanymi ziemniakami