Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie bigos ? przedstawię wam przepis na bigos z mojego dzieciństwa kiedy to rodzice jeszcze hodowali swoje świnki
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10012
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9050
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6411
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10012
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9050
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6411
Składniki
W 2,5 litrach wody obgotować skóry do miękkości i wyjąć je do ostygnięcia, następnie sparzyć mięsa przez około 30 minut, po tym czasie dodać kapustę pokrojoną, ziela angielskie, liście laurowe, przyprawę uniwersalną oraz pokrojone oba rodzaje mięs. Gotować na wolnym ogniu do czasu aż mięso zacznie się rozpadać a kapusta będzie miękka
Jak mięso już się rozpada a kapusta jest miękka dodać pokrojone na mniejsze kawałki skóry i gotować do zmiany koloru wywaru. Następnie wsypać majeranek zamieszać i pogotować do powstania kleiku na wywarze
Po gotowaniu się bigosu z majerankiem dodać oba koncentraty oraz cukier według swego smaku jeszcze pogotować i zdjąć z ognia. Jeszcze gorący można zapakować w słoiki i pozostawić aby pokrywki się zassały wstawić do lodówki całkowicie ostygnięty
Ugotowany bigos część zawekowałam a resztę podałam z odsmażanymi ziemniakami