Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnego bigosu.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2353
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2353
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
Składniki
Słodką kapustę poszatkowałem, dusiłem w małej ilości wody, a w osobnym garnku kapustę kiszoną. Do każdej dodałem startą marchewkę , liść laurowy. Gdy kapusta była gotowa, połączyłem obie, dodałem suszone śliwki, doprawiłem solą i pieprzem. Cebulę posiekałem dość drobno, podsmażyłem na oleju. Dodałem do kapusty. Boczniaki umyłem, osuszyłem, pokroiłem na duże kawałki, podsmażyłem i również dodałem do kapusty. Dusiłem całość ok. 20 minut. Przybrałem natką przed podaniem.