Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnego bigosu.
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 766
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 236
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 92
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 58
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 766
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 236
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 92
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 58
Składniki
Słodką kapustę poszatkowałem, dusiłem w małej ilości wody, a w osobnym garnku kapustę kiszoną. Do każdej dodałem startą marchewkę , liść laurowy. Gdy kapusta była gotowa, połączyłem obie, dodałem suszone śliwki, doprawiłem solą i pieprzem. Cebulę posiekałem dość drobno, podsmażyłem na oleju. Dodałem do kapusty. Boczniaki umyłem, osuszyłem, pokroiłem na duże kawałki, podsmażyłem i również dodałem do kapusty. Dusiłem całość ok. 20 minut. Przybrałem natką przed podaniem.