Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 576
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18461
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 576
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18461
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Składniki
Biszkopt: jajka ubić z cukrem do białości, dodać ocet, a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec w 180 stopniach 30 minut. Po wystudzeniu przeciąć na pół.
Masa: kisiele ugotować w 3 szkl. wody. Do gorącego wsypać galaretkę i masło.Wymieszać i wystudzić. Na przekrojony, nasączony ponczem biszkopt wyłożyć połowę masy kisielowej, poukładać plasterki kiwi i przykryć drugą połową masy kisielowej. Wszystko przykryć drugą połową biszkoptu.
Schłodzoną śmietanę ubić i dodać 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 2 szkl. wody (bardzo lekko tężejące). Wyłożyć na biszkopt i schłodzić. Trzecią galaretką polać po wierzchu. (Jeśli robimy ze śnieżki to śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu a potem postępować jak powyżej). Smacznego