Przekąski Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Biszkopt: jajka ubić z cukrem do białości, dodać ocet, a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec w 180 stopniach 30 minut. Po wystudzeniu przeciąć na pół.
Masa: kisiele ugotować w 3 szkl. wody. Do gorącego wsypać galaretkę i masło.Wymieszać i wystudzić. Na przekrojony, nasączony ponczem biszkopt wyłożyć połowę masy kisielowej, poukładać plasterki kiwi i przykryć drugą połową masy kisielowej. Wszystko przykryć drugą połową biszkoptu.
Schłodzoną śmietanę ubić i dodać 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 2 szkl. wody (bardzo lekko tężejące). Wyłożyć na biszkopt i schłodzić. Trzecią galaretką polać po wierzchu. (Jeśli robimy ze śnieżki to śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu a potem postępować jak powyżej). Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 18 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Pyszota :)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 18 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Dziękuję bardzo :)) Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 marca 2013Zgłoś do usunięcia
bardzo fajny przepis Anetko, zabieram i 5kę zostawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

rosse 18 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Ma śliczny kolorek,pychota:)50 Kto głosował? | Odpowiedz