Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2357
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1237
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2357
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1237
Składniki
Biszkopt: jajka ubić z cukrem do białości, dodać ocet, a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec w 180 stopniach 30 minut. Po wystudzeniu przeciąć na pół.
Masa: kisiele ugotować w 3 szkl. wody. Do gorącego wsypać galaretkę i masło.Wymieszać i wystudzić. Na przekrojony, nasączony ponczem biszkopt wyłożyć połowę masy kisielowej, poukładać plasterki kiwi i przykryć drugą połową masy kisielowej. Wszystko przykryć drugą połową biszkoptu.
Schłodzoną śmietanę ubić i dodać 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 2 szkl. wody (bardzo lekko tężejące). Wyłożyć na biszkopt i schłodzić. Trzecią galaretką polać po wierzchu. (Jeśli robimy ze śnieżki to śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu a potem postępować jak powyżej). Smacznego