Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
porcja na dużą blaszkę :)
Biszkopt: jajka ubić z cukrem do białości, dodać ocet, a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec w 180 stopniach 30 minut. Po wystudzeniu przeciąć na pół.
Masa: kisiele ugotować w 3 szkl. wody. Do gorącego wsypać galaretkę i masło.Wymieszać i wystudzić. Na przekrojony, nasączony ponczem biszkopt wyłożyć połowę masy kisielowej, poukładać plasterki kiwi i przykryć drugą połową masy kisielowej. Wszystko przykryć drugą połową biszkoptu.
Schłodzoną śmietanę ubić i dodać 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 2 szkl. wody (bardzo lekko tężejące). Wyłożyć na biszkopt i schłodzić. Trzecią galaretką polać po wierzchu. (Jeśli robimy ze śnieżki to śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu a potem postępować jak powyżej). Smacznego
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 668
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 51
Makaron z białym sosem z dodatkiem wędzonej ryby jest szybkim i pysznym danie...
Odsłon: 397
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 43
Czasami nachodzi mnie chęć powrotu do dziecinnych smaków i natychmiast pojawi...
Odsłon: 192
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 668
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 51
Makaron z białym sosem z dodatkiem wędzonej ryby jest szybkim i pysznym danie...
Odsłon: 397
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 43
Czasami nachodzi mnie chęć powrotu do dziecinnych smaków i natychmiast pojawi...
Odsłon: 192
Składniki
Biszkopt: jajka ubić z cukrem do białości, dodać ocet, a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec w 180 stopniach 30 minut. Po wystudzeniu przeciąć na pół.
Masa: kisiele ugotować w 3 szkl. wody. Do gorącego wsypać galaretkę i masło.Wymieszać i wystudzić. Na przekrojony, nasączony ponczem biszkopt wyłożyć połowę masy kisielowej, poukładać plasterki kiwi i przykryć drugą połową masy kisielowej. Wszystko przykryć drugą połową biszkoptu.
Schłodzoną śmietanę ubić i dodać 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 2 szkl. wody (bardzo lekko tężejące). Wyłożyć na biszkopt i schłodzić. Trzecią galaretką polać po wierzchu. (Jeśli robimy ze śnieżki to śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu a potem postępować jak powyżej). Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Mielony boczek z szynkowaru
Przekąski
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Przekąski
ZAPIEKANE SZPARAGI Z SEREM I SZYNKĄ
Przekąski
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Mielony boczek z szynkowaru
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 43
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym to bardzo smaczna, prosta i szybka prze...
Odsłon: 97