Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-06-2020
Połączenie drożdżowych placuszków z wędzonym łososiem i kremowym serkiem to idealna przekąska na każde przyjęcie. Koniecznie wypróbujecie nasz niezawodny przepis na pyszne bliny. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1038
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1038
Składniki
• Drożdże zalewamy 150 mililitrami ciepłego mleka i mieszamy, następnie dodajemy cukier oraz 2 łyżki mąki pszennej • Zaczyn pozostawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut • Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę (żółta dodamy w kolejnym etapie) • Zaczyn mieszamy z resztą składników na ciasto, następnie dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na godzinę
• Bliny smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, przez kilka minut • Usmażone bliny smarujemy kremowym serkiem, na wierzchu układamy kawałki łososia wędzonego, całość dekorujemy natką pietruszki