Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-06-2020
Połączenie drożdżowych placuszków z wędzonym łososiem i kremowym serkiem to idealna przekąska na każde przyjęcie. Koniecznie wypróbujecie nasz niezawodny przepis na pyszne bliny. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5573
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5573
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
• Drożdże zalewamy 150 mililitrami ciepłego mleka i mieszamy, następnie dodajemy cukier oraz 2 łyżki mąki pszennej • Zaczyn pozostawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut • Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę (żółta dodamy w kolejnym etapie) • Zaczyn mieszamy z resztą składników na ciasto, następnie dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na godzinę
• Bliny smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, przez kilka minut • Usmażone bliny smarujemy kremowym serkiem, na wierzchu układamy kawałki łososia wędzonego, całość dekorujemy natką pietruszki