Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska z ciasta francuskiego z serem camembert i żurawiną. Idealna na różne okazje i imprezy, przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8997
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 471
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8997
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 471
Składniki
Ciasto francuskie podziel za pomocą radełka do ciasta na kwadraty ( ja podzieliłam na 16) sery camembert również podziel na 16 kawałków ( każdy ser na 8 kawałków)
Na każdy kwadracik ciasta połóż kawałek sera i kilka owoców suszonej żurawiny lub łyżeczkę konfitury . Zlep u góry końcówki ciasta tworzą tzw.koperty.
Ułóż koperty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 200 st.