Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska z ciasta francuskiego z serem camembert i żurawiną. Idealna na różne okazje i imprezy, przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1064
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 431
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 418
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1064
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 431
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 418
Składniki
Ciasto francuskie podziel za pomocą radełka do ciasta na kwadraty ( ja podzieliłam na 16) sery camembert również podziel na 16 kawałków ( każdy ser na 8 kawałków)
Na każdy kwadracik ciasta połóż kawałek sera i kilka owoców suszonej żurawiny lub łyżeczkę konfitury . Zlep u góry końcówki ciasta tworzą tzw.koperty.
Ułóż koperty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 200 st.