Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska z ciasta francuskiego z serem camembert i żurawiną. Idealna na różne okazje i imprezy, przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Składniki
Ciasto francuskie podziel za pomocą radełka do ciasta na kwadraty ( ja podzieliłam na 16) sery camembert również podziel na 16 kawałków ( każdy ser na 8 kawałków)
Na każdy kwadracik ciasta połóż kawałek sera i kilka owoców suszonej żurawiny lub łyżeczkę konfitury . Zlep u góry końcówki ciasta tworzą tzw.koperty.
Ułóż koperty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 200 st.