Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska z ciasta francuskiego z serem camembert i żurawiną. Idealna na różne okazje i imprezy, przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 292
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 575
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 292
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 575
Składniki
Ciasto francuskie podziel za pomocą radełka do ciasta na kwadraty ( ja podzieliłam na 16) sery camembert również podziel na 16 kawałków ( każdy ser na 8 kawałków)
Na każdy kwadracik ciasta połóż kawałek sera i kilka owoców suszonej żurawiny lub łyżeczkę konfitury . Zlep u góry końcówki ciasta tworzą tzw.koperty.
Ułóż koperty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 200 st.