Do góry

Przekąski Przepis na:

Błyskawiczna sałatka z kalafiora i orzechów włoskich według Ewy Wachowicz

Błyskawiczna sałatka z kalafiora i orzechów włoskich według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1291

Dodano:

Odsłon: 1622

Będziesz zachwycony tym pomysłem. Przepis pochodzi z 414. odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • 1 kalafior
  • 2 garście orzechów włoskich
  • 1 szklanka majonezu
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Błyskawiczna sałatka z kalafiora i orzechów włoskich według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Z kalafiora odciąć liście. Warzywo umyć, podzielić na różyczki (jeśli są duże, to jeszcze na mniejsze części) i przełożyć do miski. Orzechy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku (7-8 minut w temp. 200 st. C). Gdy wystygną, posiekać i dorzucić do kalafiora. Dodać majonez i wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 24 marca Dodam to tej sałatki pokrojone drobniutko listki z kalafiora (jadalne).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 21 marca Pani Ewo,wszystkie przepisy w Pani wykonaniu są cudowne i smaczne,pozdrawiam serdecznie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń