Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i mamy kolejny sezon - tym razem na BÓB uwielbiam go w każdej postaci (nawet zwykły ugotowanych i tylko tyle) i zwykle zjadam go ze skórką. Jednak chciałam, żeby reszta rodzinki pochrupała ze mną, więc musiałam się bardziej postarać i tak właśnie przygotowałam bób z pysznym sosem maślano-koperkowo-pietruszkowo-czosnkowym
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10369
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3001
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2094
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 800
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10369
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3001
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2094
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 800
Składniki
Bób przepłukać. Wodę osolić i zagotować. Wrzucić bób do wrzątku I gotować ok. 7-8 min. Przerzucić na sitko, przelać zimną wodą, odcedzić.
Bób obrać ze skórki (dla chętnych) - najlepiej małym nożykiem odciąć kawałek od strony "oczka", a reszta (lekko naciskając z drugiej strony) sama wyjdzie.
W małym rondelku roztopić masło. Wrzucić posiekaną szalotkę i czosnek (też posiekać albo przecisnąć przez praskę). Zeszklić. Dorzucić pietruszkę, koperek I sól. Wymieszać.
Gotowym sosem polać bób, delikatnie wymieszać i zajadać
Aha, warto zajadać bób póki jest młody, szybciej się wtedy gotuje i nie jest mączysty.