Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i mamy kolejny sezon - tym razem na BÓB uwielbiam go w każdej postaci (nawet zwykły ugotowanych i tylko tyle) i zwykle zjadam go ze skórką. Jednak chciałam, żeby reszta rodzinki pochrupała ze mną, więc musiałam się bardziej postarać i tak właśnie przygotowałam bób z pysznym sosem maślano-koperkowo-pietruszkowo-czosnkowym
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10777
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10777
Składniki
Bób przepłukać. Wodę osolić i zagotować. Wrzucić bób do wrzątku I gotować ok. 7-8 min. Przerzucić na sitko, przelać zimną wodą, odcedzić.
Bób obrać ze skórki (dla chętnych) - najlepiej małym nożykiem odciąć kawałek od strony "oczka", a reszta (lekko naciskając z drugiej strony) sama wyjdzie.
W małym rondelku roztopić masło. Wrzucić posiekaną szalotkę i czosnek (też posiekać albo przecisnąć przez praskę). Zeszklić. Dorzucić pietruszkę, koperek I sól. Wymieszać.
Gotowym sosem polać bób, delikatnie wymieszać i zajadać
Aha, warto zajadać bób póki jest młody, szybciej się wtedy gotuje i nie jest mączysty.