Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowany bób ze złocistą, chrupiącą posypką z tartej bułki i orzechów włoskich......
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1055
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 774
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1055
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 774
Składniki
Bób ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić.
Na suchą patelnię wsypać posiekane orzechy włoskie i tartą bułkę. Prażyć do zrumienienia. Dodać masło i ciągle mieszając, podgrzewać aż się roztopi.
Następnie na patelnię wrzucić odcedzony bób, listki oregano i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Od razu podawać.