Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alternatywa dla sklepowych wędlin :)))
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 689
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12468
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 689
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12468
Składniki
pieczarki, cebulę i czosnek obrać. Boczek umyć i przekroić przez środek nie dokrawając do końca. Następnie boczek natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posolić, popieprzyć. Cebulę pokroić w piórka i ułożyć na boczku, pieczarki w talarki i też położyć na boczku, zawijać w roladę, obwiązać mocno sznurkiem lub włożyć do specjalnej siatki. Piec ok 1,5 godziny w foremce przykrytej folią aluminiową, po upływie czasu zdjąć folię i jeszcze przez 30 minut przyrumienić. Smacznego