Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis do wykorzystania na każdą okazję!!!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13011
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13011
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Składniki
Boczek porządnie umyć i potem osuszyć ręcznikiem kuchennym! Liść laurowy pognieść i zrobić mniejsze kawałki. Wszystkie przyprawy należy wymieszać i natrzeć tym boczki. Natarte boczki wkładamy do lodówki na minimum 24 godz ( można na dłużej). Po tym czasie wyjmujemy boczki i opłukujemy je zimną wodą ( z przypraw). Rozgrzewamy piekarnik do temp 110 stopni celsjusza. Po nagrzaniu wkładamy boczki do piekarnika i kładziemy na kratkę na 3 godziny. Pod kratkę wkładamy blachę obłożoną pazłotkiem. Z boczku może delikatnie kapać tłuszcz. Więc chronimy piekarnik przed nadmiernym pobrudzeniem. Po tym czasie wyjmujemy je. Zostawiamy do ostygnięcia ( można jeść na ciepło). Wkładamy do lodówki na noc i po tym czasie są gotowe do konsumowania!!! Zapraszam do obejrzenia filmu! Link poniżej:-) Pozdrawiam i życzę smacznego!!!!