Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis do wykorzystania na każdą okazję!!!
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54222
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 550
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5601
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54222
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 550
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5601
 
         
         
                Składniki
Boczek porządnie umyć i potem osuszyć ręcznikiem kuchennym! Liść laurowy pognieść i zrobić mniejsze kawałki. Wszystkie przyprawy należy wymieszać i natrzeć tym boczki. Natarte boczki wkładamy do lodówki na minimum 24 godz ( można na dłużej). Po tym czasie wyjmujemy boczki i opłukujemy je zimną wodą ( z przypraw). Rozgrzewamy piekarnik do temp 110 stopni celsjusza. Po nagrzaniu wkładamy boczki do piekarnika i kładziemy na kratkę na 3 godziny. Pod kratkę wkładamy blachę obłożoną pazłotkiem. Z boczku może delikatnie kapać tłuszcz. Więc chronimy piekarnik przed nadmiernym pobrudzeniem. Po tym czasie wyjmujemy je. Zostawiamy do ostygnięcia ( można jeść na ciepło). Wkładamy do lodówki na noc i po tym czasie są gotowe do konsumowania!!! Zapraszam do obejrzenia filmu! Link poniżej:-) Pozdrawiam i życzę smacznego!!!!