Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis do wykorzystania na każdą okazję!!!
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 153
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 98
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 191
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 153
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 98
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 191
Składniki
Boczek porządnie umyć i potem osuszyć ręcznikiem kuchennym! Liść laurowy pognieść i zrobić mniejsze kawałki. Wszystkie przyprawy należy wymieszać i natrzeć tym boczki. Natarte boczki wkładamy do lodówki na minimum 24 godz ( można na dłużej). Po tym czasie wyjmujemy boczki i opłukujemy je zimną wodą ( z przypraw). Rozgrzewamy piekarnik do temp 110 stopni celsjusza. Po nagrzaniu wkładamy boczki do piekarnika i kładziemy na kratkę na 3 godziny. Pod kratkę wkładamy blachę obłożoną pazłotkiem. Z boczku może delikatnie kapać tłuszcz. Więc chronimy piekarnik przed nadmiernym pobrudzeniem. Po tym czasie wyjmujemy je. Zostawiamy do ostygnięcia ( można jeść na ciepło). Wkładamy do lodówki na noc i po tym czasie są gotowe do konsumowania!!! Zapraszam do obejrzenia filmu! Link poniżej:-) Pozdrawiam i życzę smacznego!!!!