Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 356
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 246
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1384
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 356
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 246
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1384
Składniki
Zioła i przyprawy mieszamy w misce. Zalewamy olejem tak, aby uzyskać gęstą masę. Boczek nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie boczek przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170-180 stopni przez 60-70 minut. Upieczony i ostudzony boczek wstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można go pokroić.