Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony brokuł w cieście, najlepiej smakuje z dipem o smaku świeżego czosnku i sera ementaler.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 61
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 104
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 61
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 104
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, umyć i osuszyć.
Jajka, mąkę, mleko i 1/4 łyżeczki soli roztrzepać. Ciasto powinno być gęste i jednolite.
Do garnka wlać olej. Powinien przykrywać dno do wysokości około 2 cm. Olej rozgrzać do takiej temperatury, aby wrzucona kropla ciasta przygotowanego w poprzednim etapie zaczęła się od razu smażyć. Różyczki brokułu maczać w cieście, tak jak jest to pokazane na zdjęciu. Ta różyczka jest już przygotowana do smażenia :)
Brokuły smażyć na oleju na złoty kolor, obracając je co jakiś czas i uważając, aby się nie przypaliły.
Usmażone różyczki odsączyć na ręczniku papierowym.
Jogurt, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ser topiony i sól do smaku dokładnie wymieszać, aż do uzyskania dipu o aksamitnej konsystencji.