Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrób sobie swoje zdanie ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8451
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8451
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Brokuły ugotować al dente (5-7 minut) w lekko słonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Zrobić do nich *zasmażkę* : sos z cienkich plasterków czosnku podsmażonych na oliwie (można użyć tez masła) : krótko przesmażyć czosnek, dodać curry . Wymieszać, polać sosem brokuły. Trzeba uważać, aby nie trzymać sosu za długo w wysokiej temperaturze, bo będzie gorzki 108.2008