Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrób sobie swoje zdanie ;)
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2879
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1146
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2879
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1146
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Składniki
Brokuły ugotować al dente (5-7 minut) w lekko słonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Zrobić do nich *zasmażkę* : sos z cienkich plasterków czosnku podsmażonych na oliwie (można użyć tez masła) : krótko przesmażyć czosnek, dodać curry . Wymieszać, polać sosem brokuły. Trzeba uważać, aby nie trzymać sosu za długo w wysokiej temperaturze, bo będzie gorzki 108.2008