Pyszne danie dla wegetarian.
Brokuły z sosem „remoulade”
Składniki
- Brokuł 1 szt.
- Sól do smaku
- cukier do smaku
- Sałata zielona
- Składniki na sos:
- Jajo kurze 2 szt.
- Musztarda 3 łyżki
- Szczypiorek posiekany 1 łyżka
- Majonez 250 ml
- sól i cukier do smaku
Składniki
- Brokuł 1 szt.
- Sól do smaku
- cukier do smaku
- Sałata zielona
- Składniki na sos:
- Jajo kurze 2 szt.
- Musztarda 3 łyżki
- Szczypiorek posiekany 1 łyżka
- Majonez 250 ml
- sól i cukier do smaku
REKLAMA

Etapy przygotowania
1
Wykonanie: Brokuły ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Majonez wymieszać z musztardą, dodać posiekane jajka, szczypiorek i przyprawy do smaku. Rozłożyć sałatkę na półmisku, obłożyć różyczkami brokuł i polać sosem „remoulade”
Zapraszam na mojego bloga!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA

REKLAMA

Komentarze do przepisu (1)

REKLAMA

Przekąski

Brokuły z sosem „remoulade”
Tradycyjna_Kuchnia
do 30 min
3-4 osoby
Składniki
- Brokuł 1 szt.
- Sól do smaku
- cukier do smaku
- Sałata zielona
- Składniki na sos:
- Jajo kurze 2 szt.
- Musztarda 3 łyżki
- Szczypiorek posiekany 1 łyżka
- Majonez 250 ml
- sól i cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1
Wykonanie: Brokuły ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Majonez wymieszać z musztardą, dodać posiekane jajka, szczypiorek i przyprawy do smaku. Rozłożyć sałatkę na półmisku, obłożyć różyczkami brokuł i polać sosem „remoulade”
Bardzo fajny przepis - z pewnością spodoba się nie tylko wegetarianom :)