Do góry

Przekąski Przepis na:

Brukselka w panierce z tartej bułki.

Brukselka w panierce z tartej bułki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17605

Dodano:

Odsłon: 6336

Pyszna.,chrupiąca...polecam:)

Składniki

  • Brukselka 60dkg
  • jajka 2 szt
  • mąka 3 łyżki
  • Bułka tarta
  • masło klarowane lub inny tłuszcz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brukselka w panierce z tartej bułki.

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić i umyć.
    Zalać wodą posolić i gotować 4-7min.Odcedzić i wystudzić.

    Jajka roztrzepać już nie solić.Brukselkę obtoczyć w mące,jajkach i bułce,smażyć ze wszystkich stron.
    Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 stycznia 2018 Lepsza jest w czekoladzie. Mina dzieci które się w nią wgryzały po obdarowaniu na halloween była bezcenna. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 19 stycznia 2018 Brak mi słów, żeby napisać coś w superlatywach. Mam kilka ulubionych warzywek - brukselka rozpycha się na najwyższym podium, (nie sama)- zabieram więc przepis. A tak troszkę poważniej. Mam ... no, mam ileś tam lat, (sporo) ale nigdy nie spotkałam się z takim przepisem. Czy to w restauracjach, czy w barach mlecznych (pamiętam tamte czasy)nie podawano tak przyrządzonej brukselki. Wypróbowałam każdy (naprawdę!) przepis jaki znalazłam, ale ten to MISTRZOSTWO (!) świata. Dzięki. Lecę na zakupy to kupię brukselkę i dziś robię! Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 stycznia 2018 O, tych już pisałem przy okazji sałatki, więc nie będę się powtarzał ;)
Brukselka, chrum, chrum xD
Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Rabarbarka 18 stycznia 2018 Fajnie, ale nieprecyzyjnie: żeby brukselka była odpowiednia po gotowaniu przez 2-5 minut, należy ja wrzucić do wrzącej wody, a nie zalewać wodą, jak napisłaś, bo jak ktoś mnie doświadczony w kuchni zaleje brukselkę zimną wodą, to po tym czasie nawet jeszcze nie zdąży zakipieć. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Rabarbarka 18 stycznia 2018 Bardzo fajny pomysł, ale po 20 minutach gotowania brukselka będzie rozciapana, pożółkła i pozbawiona wszelkich naprawdę cennych walorów, jakimi charakteryzują się kapustowate. Wystarczy ją zblanszować w lekkoosolonej mocno wrzącej wodzie przez pięć minut, a zachowa kolor i pozostanie jędrna. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 17 stycznia 2018 Brukselkę uwielbiam ale w panierce jeszcze nie jadłam,czas spróbować :)))) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 17 stycznia 2018 Ja cie! Ale zes przywalila!! Brukselke zawsze tylko z tarta buleczka z maselkiem spozywam, ale panierowanej, to jeszcze nie jadlam! Musi byc mega. Super pomysla mialas :-) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń