Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1838
Dodano: 05.09.2008
Odsłon: 1596
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. Umyte brokuły poprzekrawać wzdłuż głąba na ćwiartki. SOS : oliwę, musztardę, sos worcester, sól i pieprz wymieszać na gładką masę. Dodać brukselkę, dobrze wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, włożyć na to brukselkę, wstawić do piekarnika na ok. 25 min. KRUSZONKA: (brukselkę posypuje się nią tuż przed podaniem) : masło rozpuścić na patelni, dodać pokruszone tosty, zamieszać, dodać pokruszone orzechy, posolić odrobinę. Przesmażyć przez ok. 5 min. na niezbyt dużym ogniu, aż tosty staną się chrupkie a orzechy złoto brązowe. Tosty odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać nimi brukselkę. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Tangerinka 26 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Zlotowlosa :) BRUKSELKA jest, o brokułach szaaa... ;-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Zlotowlosa 25 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Tangerinka, chyba zgubiłas miedzy skladnikami brokuly :)) Pozdrowienia0 Kto głosował? | Odpowiedz