Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami :)
paszteciki z kapustą i pieczarkami
Odsłon: 16
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 426
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 60
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 108
paszteciki z kapustą i pieczarkami
Odsłon: 16
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 426
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 60
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 108
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. Umyte brokuły poprzekrawać wzdłuż głąba na ćwiartki. SOS : oliwę, musztardę, sos worcester, sól i pieprz wymieszać na gładką masę. Dodać brukselkę, dobrze wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, włożyć na to brukselkę, wstawić do piekarnika na ok. 25 min. KRUSZONKA: (brukselkę posypuje się nią tuż przed podaniem) : masło rozpuścić na patelni, dodać pokruszone tosty, zamieszać, dodać pokruszone orzechy, posolić odrobinę. Przesmażyć przez ok. 5 min. na niezbyt dużym ogniu, aż tosty staną się chrupkie a orzechy złoto brązowe. Tosty odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać nimi brukselkę. Smacznego :)