Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta

Bruschetta

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6587

Dodano:

Odsłon: 4200

Włoska przekąska wspaniale nadaje się na lekka kolacje/śniadanie bądź też odwiedziny znajomych.

Składniki

  • Bułka paryska może być też bagietka
  • 4 pomidory malinowe
  • kilka listków bazylii
  • Oliwa z oliwek
  • Czosnek
  • Cebula
  • Opakowanie sera mozzarella
  • Sól, pieprz do smaku (opcjonalnie słodka papryka)
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę kroimy na kromki a następnie nacieramy oliwą i czosnkiem.

  2. Pomidory należy sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę.

  3. Cebulę szatkujemy. W miseczce mieszamy pomidory z cebulką. Całość mieszamy doprawiamy solą pieprzem do smaku.

  4. Ser ścieramy na tarce. Na każdej kromce układamy masę pomidorową oraz ser a następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 5 minut. Na koniec dekorujemy listkami bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń