Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta z pomidorami
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 346
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 620
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1287
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 346
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 620
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1287
Składniki
Bułki pokroić na mniejsze kromeczki ok 1,5 cm grubości. Skropić lekko oliwą z oliwek ( użyłam 2 łyżki). Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez ok. 8 minut, aż ładnie się zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika nacieram grzanki ząbkiem czosnku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Doprawić solą,pieprzem, dodać posiekaną bazylię, przeciśniętym przez praskę ząbek czosnku oraz jedną łyżeczkę oliwy. Wszystko razem wymieszać. Tak przygotowane pomidory nakładamy na grzanki i gotowe! Smacznego!