Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta z pomidorami
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Składniki
Bułki pokroić na mniejsze kromeczki ok 1,5 cm grubości. Skropić lekko oliwą z oliwek ( użyłam 2 łyżki). Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez ok. 8 minut, aż ładnie się zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika nacieram grzanki ząbkiem czosnku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Doprawić solą,pieprzem, dodać posiekaną bazylię, przeciśniętym przez praskę ząbek czosnku oraz jedną łyżeczkę oliwy. Wszystko razem wymieszać. Tak przygotowane pomidory nakładamy na grzanki i gotowe! Smacznego!