Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta z pomidorami
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1131
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 289
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2860
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1131
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 289
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2860
Składniki
Bułki pokroić na mniejsze kromeczki ok 1,5 cm grubości. Skropić lekko oliwą z oliwek ( użyłam 2 łyżki). Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez ok. 8 minut, aż ładnie się zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika nacieram grzanki ząbkiem czosnku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Doprawić solą,pieprzem, dodać posiekaną bazylię, przeciśniętym przez praskę ząbek czosnku oraz jedną łyżeczkę oliwy. Wszystko razem wymieszać. Tak przygotowane pomidory nakładamy na grzanki i gotowe! Smacznego!