Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące włoskie bruschetty z dodatkiem soczystych pomidorów i oryginalnego sosu to wspaniała i przede wszystkim pyszna przekąska imprezowa. Przepis pochodzi z 467. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 292
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2429
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 292
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2429
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć nasiona. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać poszarpane listki bazylii. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać oliwę.
Do majonezu dodać musztardę i pastę paprykową. Wymieszać. Do pomidorów dodać 2 łyżki sosu, resztę można wykorzystać na kanapki.
Bagietkę pokroić na kromki. Opiec na blaszce grillowej umieszczonej nad palnikiem gazowym (można też zrumienić w piekarniku).
Na grzanki nałożyć pomidory z sosem. Udekorować liśćmi bazylii.