Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące włoskie bruschetty z dodatkiem soczystych pomidorów i oryginalnego sosu to wspaniała i przede wszystkim pyszna przekąska imprezowa. Przepis pochodzi z 467. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1633
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 665
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 820
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1633
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 665
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 820
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć nasiona. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać poszarpane listki bazylii. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać oliwę.
Do majonezu dodać musztardę i pastę paprykową. Wymieszać. Do pomidorów dodać 2 łyżki sosu, resztę można wykorzystać na kanapki.
Bagietkę pokroić na kromki. Opiec na blaszce grillowej umieszczonej nad palnikiem gazowym (można też zrumienić w piekarniku).
Na grzanki nałożyć pomidory z sosem. Udekorować liśćmi bazylii.