Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzyłeś o wycieczce do Lwowa?Teraz nie musisz ruszać się nawet z domu,wystarczy spróbować budyniu po lwowsku
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 528
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 3712
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 4499
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 528
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 3712
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 4499
Składniki
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu. Dodać oczyszczoną wątróbkę. Usmażyć, przestudzić. Następnie składniki zemleć razem z jajkami na twardo
Wymieszać z żółtkami, a następnie delikatnie połączyć ze sztywną pianą z białek. Przełożyć do wysmareowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Szczelnie zamknąć, Włożyć do większego naczania z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotować około 50 minut.
Gotowy budyń, wyjąć, przełożyć na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie obłożyć piklami. Podawać zraz po przygotowaniu, z pieczywem jako dodatek.