Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzyłeś o wycieczce do Lwowa?Teraz nie musisz ruszać się nawet z domu,wystarczy spróbować budyniu po lwowsku
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 323
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14745
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1739
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17040
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 323
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14745
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1739
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17040
Składniki
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu. Dodać oczyszczoną wątróbkę. Usmażyć, przestudzić. Następnie składniki zemleć razem z jajkami na twardo
Wymieszać z żółtkami, a następnie delikatnie połączyć ze sztywną pianą z białek. Przełożyć do wysmareowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Szczelnie zamknąć, Włożyć do większego naczania z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotować około 50 minut.
Gotowy budyń, wyjąć, przełożyć na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie obłożyć piklami. Podawać zraz po przygotowaniu, z pieczywem jako dodatek.