Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 827
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12681
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 827
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12681
Składniki
Drożdże wymieszać z mąką, solą, papryka i odrobina cukru .Do suchych składników dodać olej i powoli dolewać letnią wodę. Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około pól godziny. Po wyrośnięciu uformować małe kulki, posmarować wodą i posypać tartym serem. Piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.