Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
Drożdże wymieszać z mąką, solą, papryka i odrobina cukru .Do suchych składników dodać olej i powoli dolewać letnią wodę. Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około pól godziny. Po wyrośnięciu uformować małe kulki, posmarować wodą i posypać tartym serem. Piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.