Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące bułeczki, bardzo łatwy przepis!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 565
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11434
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13487
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 565
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11434
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13487
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy , rozpuszczamy w nim drożdże ,dodajemy szczyptę soli i cukru.Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Suche składniki mieszamy ze sobą. Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Do suchych składników wlewamy gotowy zaczyn, wyrabiamy dolewając wodę (letnia przegotowana), na sam koniec wyrabiania dodajemy margarynę. Ciasto jest gotowe gdy się nie klei.Następnie pozostawiamy ciasto do podwojenia swojej objętości w ciepłym miejscu.
Potem ciasto zbijamy, robimy z niego długi wałek i dzielimy na równe części( ja podzieliłam na 12) i formujemy bułeczki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st i pieczemy ok 20min.