Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące bułeczki, bardzo łatwy przepis!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5737
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4979
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5737
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4979
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy , rozpuszczamy w nim drożdże ,dodajemy szczyptę soli i cukru.Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Suche składniki mieszamy ze sobą. Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Do suchych składników wlewamy gotowy zaczyn, wyrabiamy dolewając wodę (letnia przegotowana), na sam koniec wyrabiania dodajemy margarynę. Ciasto jest gotowe gdy się nie klei.Następnie pozostawiamy ciasto do podwojenia swojej objętości w ciepłym miejscu.
Potem ciasto zbijamy, robimy z niego długi wałek i dzielimy na równe części( ja podzieliłam na 12) i formujemy bułeczki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st i pieczemy ok 20min.