Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące bułeczki, bardzo łatwy przepis!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118103
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1546
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118103
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1546
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy , rozpuszczamy w nim drożdże ,dodajemy szczyptę soli i cukru.Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Suche składniki mieszamy ze sobą. Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Do suchych składników wlewamy gotowy zaczyn, wyrabiamy dolewając wodę (letnia przegotowana), na sam koniec wyrabiania dodajemy margarynę. Ciasto jest gotowe gdy się nie klei.Następnie pozostawiamy ciasto do podwojenia swojej objętości w ciepłym miejscu.
Potem ciasto zbijamy, robimy z niego długi wałek i dzielimy na równe części( ja podzieliłam na 12) i formujemy bułeczki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st i pieczemy ok 20min.