Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia koreańska trzyma mnie w uścisku, niczym Pudzian swojego przeciwnika i nie chce mnie puścić. Cóż, nie powiem, nie mam nic przeciw, wszak to nie śmiertelny ucisk, a bardziej serdeczne przytulanie. Bulgogi (wym. bulgogi) to jedno z podstawowych dań kuchni koreańskiej. Jest szybkie, łatwe i tanie w przyrządzeniu. Jest to nic innego jak marynowane i następnie grillowane mięso (kurczak, wołowina lub wieprzowina). Bulgogi dosłownie oznacza „mięso z ognia”. Po udanych przepisach na bulgogi z kurczakiem (raz) i kurczakiem (dwa), czas na wieprzowinę i w miarę dowolną reinterpretację oryginalnego przepisu.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17245
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 131
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4872
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7609
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17245
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 131
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4872
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7609
Składniki
Składniki marynaty łączymy ze sobą o mieszamy z mięsem. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę a najlepiej na całą noc.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i białe części dymki. Smażymy jedną minutę.
Następnie na patelnię dajemy marynowane mięso oraz marchewkę. Smażymy 3-5 minut, ciągle mieszając. Patelnia ma być gorąca, a warzywa chrupiące.
Dodajemy ugotowany makaron i smażymy 1 minutę.
Ściągamy z ognia, dekorujemy zieloną dymką i sezamem. Podajemy natychmiast.