Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bulki ze śliwkami zapraszam jak zrobic
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1840
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14538
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19599
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1840
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14538
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19599
Składniki
Margarynę rozpuszczam i odstawiam by ostygła, mleko podgrzewam i rozpuszczam drodze. Do miski daje mąkę dodaje jajko z cukrem wlewam ostudzony tłuszcz i mleko z drożdżami zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką. Ciasto odstawiam na 2-3 godziny pod przykryciem by wyrosło i podwoiło objętość.
Ze śliwek wyjmuje pestki dodaje cynamon mieszam ,Wyrośnięte ciasto wyrabiam dziele na mniejsze kawałki z których wałkuję placki na środek każdego nakładam śliwki oprószone cynamonem sklejam bułeczki układam na blaszce wyłożonej papierem łączeniem do dołu .Wielkość bulek zależy od was gotowe bułeczki smaruje roztrzepanym jajkiem posypuje sezamem lub makiem ale można bez niczego. Bułeczki piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej polce bez termo obiegu 35 minut. Po dokładne wykonanie zapraszam na film, Smacznego