Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 7 bułek :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1410
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 409
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1410
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 409
Składniki
do miski wsypać obie mąki, drożdże, miód, sól, olej, ziarna (ale zostawić troszkę do posypania), czarnuszkę, kminek i wodę. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i odstawić na 30 min. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym, lekko posypać mąką.Formować bułeczki i układać na blaszce, każdą bułkę posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać ziarnami. Piec w 180 stopniach 30 minut. Smacznego