Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 7 bułek :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
do miski wsypać obie mąki, drożdże, miód, sól, olej, ziarna (ale zostawić troszkę do posypania), czarnuszkę, kminek i wodę. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i odstawić na 30 min. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym, lekko posypać mąką.Formować bułeczki i układać na blaszce, każdą bułkę posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać ziarnami. Piec w 180 stopniach 30 minut. Smacznego