Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony i wielokrotnie przetestowany przepis na buraczki na ciepło. Przed laty dostałam go od znajomej, a receptura pochodzi podobno z Chrzanowa. Nie wiem, na ile jest to tamtejszy przepis regionalny, a na ile fantazja pochodząca z domowej kuchni autorki, ale te buraczki są niezwykle aromatyczne i naprawdę smaczne!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1580
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101680
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1580
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101680
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Składniki
W rondlu połącz cukier, wodę i skrobię ziemniaczaną. Wymieszaj dokładnie i powoli doprowadź do wrzenia, nieustannie mieszając. Składniki połączą się, tworząc gęsty kisiel.
Do mieszaniny dodaj utarte buraczki, kminek, pieprz, sól i ocet jabłkowy. Gotuj delikatnie przez jakieś 5 minut, mieszaj i pilnuj, by się nie przypaliło.
Na koniec dodaj surowe masło. Wymieszaj i podgrzej do rozpuszczenia tłuszczu, po czym zaraz podawaj. Tak przyrządzone buraczki są gorące, pachnące i przepyszne! Takie właśnie przygotowuję najczęściej.