Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony i wielokrotnie przetestowany przepis na buraczki na ciepło. Przed laty dostałam go od znajomej, a receptura pochodzi podobno z Chrzanowa. Nie wiem, na ile jest to tamtejszy przepis regionalny, a na ile fantazja pochodząca z domowej kuchni autorki, ale te buraczki są niezwykle aromatyczne i naprawdę smaczne!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2458
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 717
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2458
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 717
Składniki
W rondlu połącz cukier, wodę i skrobię ziemniaczaną. Wymieszaj dokładnie i powoli doprowadź do wrzenia, nieustannie mieszając. Składniki połączą się, tworząc gęsty kisiel.
Do mieszaniny dodaj utarte buraczki, kminek, pieprz, sól i ocet jabłkowy. Gotuj delikatnie przez jakieś 5 minut, mieszaj i pilnuj, by się nie przypaliło.
Na koniec dodaj surowe masło. Wymieszaj i podgrzej do rozpuszczenia tłuszczu, po czym zaraz podawaj. Tak przyrządzone buraczki są gorące, pachnące i przepyszne! Takie właśnie przygotowuję najczęściej.