Danie dla koneserów warzyw różnego gatunku.
Burger z nadzieniem warzywnym
Składniki
- Starta dynia 2 szklanki
- Pestki z dyni 1 garść
- Cebula biała 1 szt
- Sucha kasza jaglana ¾ szklanki
- Bułka tarta ¼ szklanki
- Olej ¼ szklanki
- Mąka pszenna 5 łyżek
- Papryka słodka mielona ½ łyżki
- Papryka ostra mielona ½ łyżki
- Sól i pieprz do smaku
- Bułki na burgera z sezamem
- Dodatki według gustu
- Olej do smażenia
- Natka pietruszki
Składniki
- Starta dynia 2 szklanki
- Pestki z dyni 1 garść
- Cebula biała 1 szt
- Sucha kasza jaglana ¾ szklanki
- Bułka tarta ¼ szklanki
- Olej ¼ szklanki
- Mąka pszenna 5 łyżek
- Papryka słodka mielona ½ łyżki
- Papryka ostra mielona ½ łyżki
- Sól i pieprz do smaku
- Bułki na burgera z sezamem
- Dodatki według gustu
- Olej do smażenia
- Natka pietruszki

Etapy przygotowania
Pestki dyni uprażyć na patelni i odstawić. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na oleju. Następnie kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, do gorącej dodać pozostałe składniki i dobrze zagnieść tak aby masa była kleista, jeżeli nie jest dodać jeszcze mąki. Natłuszczonymi dłońmi formować kotleciki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut, w połowie pieczenia kotlety obrócić na drugą stronę. Bułki rozgrzać w piekarniku, przeciąć wzdłuż, posmarować ketchupem lub musztardą, włożyć kotleta i ulubione dodatki np.: pomidor, ogórek, ser żółty, sałata zielona, rukola, bazylia itp. SMACZNEGO.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 912

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 294
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 912

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 294



Składniki
- Starta dynia 2 szklanki
- Pestki z dyni 1 garść
- Cebula biała 1 szt
- Sucha kasza jaglana ¾ szklanki
- Bułka tarta ¼ szklanki
- Olej ¼ szklanki
- Mąka pszenna 5 łyżek
- Papryka słodka mielona ½ łyżki
- Papryka ostra mielona ½ łyżki
- Sól i pieprz do smaku
- Bułki na burgera z sezamem
- Dodatki według gustu
- Olej do smażenia
- Natka pietruszki
Pestki dyni uprażyć na patelni i odstawić. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na oleju. Następnie kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, do gorącej dodać pozostałe składniki i dobrze zagnieść tak aby masa była kleista, jeżeli nie jest dodać jeszcze mąki. Natłuszczonymi dłońmi formować kotleciki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut, w połowie pieczenia kotlety obrócić na drugą stronę. Bułki rozgrzać w piekarniku, przeciąć wzdłuż, posmarować ketchupem lub musztardą, włożyć kotleta i ulubione dodatki np.: pomidor, ogórek, ser żółty, sałata zielona, rukola, bazylia itp. SMACZNEGO.
Super przepis:)