Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla koneserów warzyw różnego gatunku.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1251
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1279
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 216
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1251
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1279
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 216
Składniki
Pestki dyni uprażyć na patelni i odstawić. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na oleju. Następnie kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, do gorącej dodać pozostałe składniki i dobrze zagnieść tak aby masa była kleista, jeżeli nie jest dodać jeszcze mąki. Natłuszczonymi dłońmi formować kotleciki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut, w połowie pieczenia kotlety obrócić na drugą stronę. Bułki rozgrzać w piekarniku, przeciąć wzdłuż, posmarować ketchupem lub musztardą, włożyć kotleta i ulubione dodatki np.: pomidor, ogórek, ser żółty, sałata zielona, rukola, bazylia itp. SMACZNEGO.