Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla koneserów warzyw różnego gatunku.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 204
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 915
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4014
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20081
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 204
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 915
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4014
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20081
Składniki
Pestki dyni uprażyć na patelni i odstawić. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na oleju. Następnie kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, do gorącej dodać pozostałe składniki i dobrze zagnieść tak aby masa była kleista, jeżeli nie jest dodać jeszcze mąki. Natłuszczonymi dłońmi formować kotleciki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut, w połowie pieczenia kotlety obrócić na drugą stronę. Bułki rozgrzać w piekarniku, przeciąć wzdłuż, posmarować ketchupem lub musztardą, włożyć kotleta i ulubione dodatki np.: pomidor, ogórek, ser żółty, sałata zielona, rukola, bazylia itp. SMACZNEGO.