Do góry

Przekąski Przepis na:

Burger z pieczonym camembertem

Burger z pieczonym  camembertem

Autor:

Przepisów i artykułów: 345 Ocena: 6581

Dodano:

Odsłon: 477

Lekki burger na kolacje, to nie tylko smaczny, szybki i pozywny posilek, ale takze kolejny sposób na wykorzystanie porzeczkowego chutney. Ser i chutey to niezwykla kompozycja smaków tego "camemburgera".

Składniki

  • 1 dowolna bułeczka
  • 1 camembert
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 szalotka
  • rukola
  • 2 orzechy włoskie (opcjonalnie)
  • 1 łyżka porzeczkowego chutney
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Burger z pieczonym camembertem

Przygotowanie

  1. Odciac czesc wieczka sera lub wydrazyc wglebienie i ulozyc w nim cienkie plasterki czosnku. Posypac ser posiekana natka pietruszki, skropic odrobina oliwy z oliwek i owinac folia aluminiowa.
    Piec ok. 20 minut w temp. 180° C.
    Wydrazona czesc sera mozna upiec w tym samym czasie skrapiajac ja miodem i posypujac rozmarynem.
    W miedzyczasie przeciac buleczke, wylozyc rukola i przyrumieniona posiekana cebula (opcjonalnie - pokruszonymi orzechami) nastepnie upieczonym serem.

  2. Burgera przykryc wierzchem bulki wysmarowanym porzeczkowym chutney.
    Przepis na chutney tutaj:

    https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-chutney-z-czarnej-porzeczki,165195,konhambos.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń