Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki burger na kolacje, to nie tylko smaczny, szybki i pozywny posilek, ale takze kolejny sposób na wykorzystanie porzeczkowego chutney. Ser i chutey to niezwykla kompozycja smaków tego "camemburgera".
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 44
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 44
Składniki
Odciac czesc wieczka sera lub wydrazyc wglebienie i ulozyc w nim cienkie plasterki czosnku. Posypac ser posiekana natka pietruszki, skropic odrobina oliwy z oliwek i owinac folia aluminiowa. Piec ok. 20 minut w temp. 180° C. Wydrazona czesc sera mozna upiec w tym samym czasie skrapiajac ja miodem i posypujac rozmarynem. W miedzyczasie przeciac buleczke, wylozyc rukola i przyrumieniona posiekana cebula (opcjonalnie - pokruszonymi orzechami) nastepnie upieczonym serem.
Burgera przykryc wierzchem bulki wysmarowanym porzeczkowym chutney. Przepis na chutney tutaj: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-chutney-z-czarnej-porzeczki,165195,konhambos.html