Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ser halloumi nie grillowanego, ale startego i usmażonego na wzór burgera wołowego.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 142
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 345
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 142
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 345
Składniki
Ser halloumi starłem na tarce o grubych oczkach. Do sera dodałem odsączone i drobno posiekane pomidory, dodałem roztrzepane jajka, doprawiłem czosnkiem i pieprzem. Na koniec dodałem bułkę tartą, wymieszałem, uformowałem burgery. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oleju. Smażyłem burgery na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony. Bułki przekroiłem, posmarowałem sosem, na to położyłem sałatę, burgera, plaster pomidora i ogórka, polałem sosem, kolejny liść sałaty, przykryłem drugą połówką bułki. A więc standardowo, jak każdego hamburgera robimy.