Do góry

Przekąski Przepis na:

Burgery z kaszanki.

Burgery z kaszanki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1593 Ocena: 22439

Dodano:

Odsłon: 255

Burgery zrobione są z białej, paprykowej kaszanki. Podwójnie panierowane grube kawałki kaszanki w bułce tartej i jajku usmażone na złocisty kolor z obu stron. Burgery są bardzo smaczne i mają chrupiącą panierkę.

Składniki

  • grubsze plastry paprykowej kaszanki 3-4 szt.
  • Bułka tarta
  • kurze jajka 2 szt.
  • Sól
  • tłuszcz do smażenia
  • pomidorki koktajlowe
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Burgery z kaszanki.

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Panierujemy plastry kaszanki w rozmąconym, posolonym jajku, obtaczamy w tartej bułce i ponownie w jajku i w bułce.

  2. Tak panierowane burgery układamy na gorący tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiany kolor.

  3. Usmażone burgery podajemy z pomidorkami koktajlowymi lub ulubioną surówką.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń