Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrata z pomidorami to świetny pomysł na niebanalną przekąskę lub przystawkę. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem czy chrupką bagietką. Zobacz, jak łatwo ją przygotować.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36366
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36366
        
        
                Składniki
Pomidory pokrój w ósemki. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych, pokrój w paski. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Ząbki czosnku obierz i posiekaj, dodaj do warzyw. Skrop oliwą, a następnie oprósz solą. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza na 20 minut. Po tym czasie włącz termoobieg i zostaw jeszcze na 10 minut.
Burratę umieść na środku talerza. Wokół niej ułóż upieczone warzywa. Całość skrop sokiem z cytryny, dopraw bazylią i pieprzem.
Podawaj ze świeżym pieczywem albo pieczonymi bagietkami.