Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrata z pomidorami to świetny pomysł na niebanalną przekąskę lub przystawkę. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem czy chrupką bagietką. Zobacz, jak łatwo ją przygotować.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5770
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9583
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5770
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9583
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Składniki
Pomidory pokrój w ósemki. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych, pokrój w paski. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Ząbki czosnku obierz i posiekaj, dodaj do warzyw. Skrop oliwą, a następnie oprósz solą. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza na 20 minut. Po tym czasie włącz termoobieg i zostaw jeszcze na 10 minut.
Burratę umieść na środku talerza. Wokół niej ułóż upieczone warzywa. Całość skrop sokiem z cytryny, dopraw bazylią i pieprzem.
Podawaj ze świeżym pieczywem albo pieczonymi bagietkami.