Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrata z pomidorami to świetny pomysł na niebanalną przekąskę lub przystawkę. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem czy chrupką bagietką. Zobacz, jak łatwo ją przygotować.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15366
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4592
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 265
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2700
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4817
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15366
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4592
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 265
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2700
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4817
Składniki
Pomidory pokrój w ósemki. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych, pokrój w paski. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Ząbki czosnku obierz i posiekaj, dodaj do warzyw. Skrop oliwą, a następnie oprósz solą. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza na 20 minut. Po tym czasie włącz termoobieg i zostaw jeszcze na 10 minut.
Burratę umieść na środku talerza. Wokół niej ułóż upieczone warzywa. Całość skrop sokiem z cytryny, dopraw bazylią i pieprzem.
Podawaj ze świeżym pieczywem albo pieczonymi bagietkami.