Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrata z pomidorami to świetny pomysł na niebanalną przekąskę lub przystawkę. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem czy chrupką bagietką. Zobacz, jak łatwo ją przygotować.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 244
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17040
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1024
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 244
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17040
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1024
Składniki
Pomidory pokrój w ósemki. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych, pokrój w paski. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Ząbki czosnku obierz i posiekaj, dodaj do warzyw. Skrop oliwą, a następnie oprósz solą. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza na 20 minut. Po tym czasie włącz termoobieg i zostaw jeszcze na 10 minut.
Burratę umieść na środku talerza. Wokół niej ułóż upieczone warzywa. Całość skrop sokiem z cytryny, dopraw bazylią i pieprzem.
Podawaj ze świeżym pieczywem albo pieczonymi bagietkami.