Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na przyjęcie urodzinowe.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4079
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416002
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2747
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4079
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416002
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2747
Składniki
Wykonanie: Serek pokroić na kawałki, posypać pieprzem, panierować w mące, jajku posolonym i wymieszanym z mlekiem oraz bułce tartej. Odstawić do schłodzenia. Cebulę obrać, pokroić na krążki, oprószyć mąką i usmażyć na chrupiąco. Z cukru, 4 łyżek wody zagotować syrop z borówkami i schłodzić w lodówce. Schłodzony panierowany serek usmażyć na złoty kolor i podawać na ciepło ze schłodzonymi borówkami i chrupiącą cebulą.