Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne i pyszne danie, które nie wymaga wiele pracy i czasu. Chrupiące ciasto świetnie komponuje się z delikatnym, lekko płynnym serkiem i słodkawą śliwką.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1464
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38558
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1306
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1464
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38558
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1306
Składniki
Z ciasta francuskiego wyciąć dwa koła na tyle duże, by ciasto dało się nawinąć na serki, ale by nie zakryło ich w całości.
Każdy serek przeciąć wzdłuż na pół, na dolnej części ułożyć 1-2 suszone śliwki i przykryć górną częścią.
Serek ułożyć na wyciętym kole, brzegi ciasta zawinąć na górę i zlepić, dociskając palcami.
Z reszty ciasta wyciąć podłużne, wąskie paski i ułożyć z nich kratkę na wierzchu serków.
Na koniec posmarować kratkę rozmąconym żółtkiem.
Zapiekać serki w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30-35 minut, do zrumienienia wierzchu. Polecam podawać danie z zieloną sałatą lub rukolą.