Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartość kaloryczna 1 porcji: 468 kcal.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 537
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 537
Składniki
Z sosu w proszku, mleka i 2 łyżek cukru przygotuj sos według przepisu na opakowaniu 2. Wanilię zagotuj z wodą, syrpem i winem. Dodaj do posiekanych śliwek, dołóż migdały uprażone na patelni bez tłuszczu, resztę cukru, mąkę ziemniaczaną i cynamon. Masę gotuj mieszając aż zgęstnieje. 3. Gotową masę przełóż do szprycy nadziej cannelloni. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej Zalej sosem waniliowym. Zapiekaj 40 min w temp. 180°C. Podaj posypane brązowym cukrem.