Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartość kaloryczna 1 porcji: 468 kcal.
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 741
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 65
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6335
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 741
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 65
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6335
Składniki
Z sosu w proszku, mleka i 2 łyżek cukru przygotuj sos według przepisu na opakowaniu 2. Wanilię zagotuj z wodą, syrpem i winem. Dodaj do posiekanych śliwek, dołóż migdały uprażone na patelni bez tłuszczu, resztę cukru, mąkę ziemniaczaną i cynamon. Masę gotuj mieszając aż zgęstnieje. 3. Gotową masę przełóż do szprycy nadziej cannelloni. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej Zalej sosem waniliowym. Zapiekaj 40 min w temp. 180°C. Podaj posypane brązowym cukrem.