Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carpacio wołowe w mojej ulubionej wersji
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1460
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1642
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1460
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1642
Składniki
Najbardziej lubię tą włoską przystawkę na kolację. Carpacio polane oliwą i sokiem z cytryny, z kaparami i pesto tworzą doskonałą kompozycję. Do tego pieczywo... Najpierw mieszam wszystkie składniki masła ziołowego. Podsmażone na suchej patelni, pocięte w plasterki, pieczywo smaruje naciętym czosnkiem.
Na talerzu układam plasterki mięsa, środek smaruję pesto, układam na nim pocięte cienko pieczarki (mogą być też świeże borowiki :) Równomiernie rozsypuję kapary, Całość posypuję grubo zmielonym pieprzem, wiórkami parmezanu i na końcu polewam oliwą. Dobrze komponuje się ze smakiem rzeżuchy.
Pokrojoną cienko wołowinę można już kupić w niektórych sklepach. spróbowałam i też życzę smacznego!