Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carpacio wołowe w mojej ulubionej wersji
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93988
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93988
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
Najbardziej lubię tą włoską przystawkę na kolację. Carpacio polane oliwą i sokiem z cytryny, z kaparami i pesto tworzą doskonałą kompozycję. Do tego pieczywo... Najpierw mieszam wszystkie składniki masła ziołowego. Podsmażone na suchej patelni, pocięte w plasterki, pieczywo smaruje naciętym czosnkiem.
Na talerzu układam plasterki mięsa, środek smaruję pesto, układam na nim pocięte cienko pieczarki (mogą być też świeże borowiki :) Równomiernie rozsypuję kapary, Całość posypuję grubo zmielonym pieprzem, wiórkami parmezanu i na końcu polewam oliwą. Dobrze komponuje się ze smakiem rzeżuchy.
Pokrojoną cienko wołowinę można już kupić w niektórych sklepach. spróbowałam i też życzę smacznego!