Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carpacio wołowe w mojej ulubionej wersji
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2718
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2718
Składniki
Najbardziej lubię tą włoską przystawkę na kolację. Carpacio polane oliwą i sokiem z cytryny, z kaparami i pesto tworzą doskonałą kompozycję. Do tego pieczywo... Najpierw mieszam wszystkie składniki masła ziołowego. Podsmażone na suchej patelni, pocięte w plasterki, pieczywo smaruje naciętym czosnkiem.
Na talerzu układam plasterki mięsa, środek smaruję pesto, układam na nim pocięte cienko pieczarki (mogą być też świeże borowiki :) Równomiernie rozsypuję kapary, Całość posypuję grubo zmielonym pieprzem, wiórkami parmezanu i na końcu polewam oliwą. Dobrze komponuje się ze smakiem rzeżuchy.
Pokrojoną cienko wołowinę można już kupić w niektórych sklepach. spróbowałam i też życzę smacznego!