Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carpacio wołowe w mojej ulubionej wersji
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Najbardziej lubię tą włoską przystawkę na kolację. Carpacio polane oliwą i sokiem z cytryny, z kaparami i pesto tworzą doskonałą kompozycję. Do tego pieczywo... Najpierw mieszam wszystkie składniki masła ziołowego. Podsmażone na suchej patelni, pocięte w plasterki, pieczywo smaruje naciętym czosnkiem.
Na talerzu układam plasterki mięsa, środek smaruję pesto, układam na nim pocięte cienko pieczarki (mogą być też świeże borowiki :) Równomiernie rozsypuję kapary, Całość posypuję grubo zmielonym pieprzem, wiórkami parmezanu i na końcu polewam oliwą. Dobrze komponuje się ze smakiem rzeżuchy.
Pokrojoną cienko wołowinę można już kupić w niektórych sklepach. spróbowałam i też życzę smacznego!