Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podane awokado może być pyszną przystawką na Sylwestra.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3779
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 135
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3779
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 135
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu: Posiekaj w kosteczkę cebulę, anchois niemal na papkę oraz papryczkę na maleńkie kawałeczki. Włóż składniki do miski i wymieszaj z olejem, białym octem winnym, sokiem z cytryny, miodem, kaparami i zielonym pieprzem, dopraw solą. Awokado pokrój na cieniutkie fileciki. Ułóż na talerzu polej sosem. Dla nielubiących anchois sos przygotować bez tego dodatku. Równie pyszne.