Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podane awokado może być pyszną przystawką na Sylwestra.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1517
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1805
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1517
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1805
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu: Posiekaj w kosteczkę cebulę, anchois niemal na papkę oraz papryczkę na maleńkie kawałeczki. Włóż składniki do miski i wymieszaj z olejem, białym octem winnym, sokiem z cytryny, miodem, kaparami i zielonym pieprzem, dopraw solą. Awokado pokrój na cieniutkie fileciki. Ułóż na talerzu polej sosem. Dla nielubiących anchois sos przygotować bez tego dodatku. Równie pyszne.