Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9992
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9022
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6391
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9992
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9022
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6391
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie i rozkruszamy tam drożdże. Posypujemy je łyżeczką cukru, wlewamy ciepłą wodę i rozcieramy drożdże. Następnie dodajemy jogurt naturalny, solimy i zagniatamy ciasto. Na sam koniec polewamy łyżką oleju, zagniatamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Cebulę kroimy w kostkę, obgotowujemy około 2-3 minuty, odcedzamy, solimy, dodajemy mak i łyżkę oleju. Ser ścieramy na tarce, na grubych oczkach.
Gdy ciasto już wyrośnie, dzielimy je na 10 kawałków. Każdy z nich rozwałkowujemy na placek. Na cebularze wykładamy cebulę z makiem a pizzerinki smarujemy keczupem i posypujemy serem. Brzegi bułeczek smarujemy roztrzepanym jajkiem. Bułeczki zostawiamy do wyrośnięcia na około 20 minut. Po podrośnięciu bułeczek, nagrzewamy piekarnik do 180°C i pieczemy je około 20 minut. Smacznego! :)