Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7288
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2743
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20280
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7288
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2743
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20280
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie i rozkruszamy tam drożdże. Posypujemy je łyżeczką cukru, wlewamy ciepłą wodę i rozcieramy drożdże. Następnie dodajemy jogurt naturalny, solimy i zagniatamy ciasto. Na sam koniec polewamy łyżką oleju, zagniatamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Cebulę kroimy w kostkę, obgotowujemy około 2-3 minuty, odcedzamy, solimy, dodajemy mak i łyżkę oleju. Ser ścieramy na tarce, na grubych oczkach.
Gdy ciasto już wyrośnie, dzielimy je na 10 kawałków. Każdy z nich rozwałkowujemy na placek. Na cebularze wykładamy cebulę z makiem a pizzerinki smarujemy keczupem i posypujemy serem. Brzegi bułeczek smarujemy roztrzepanym jajkiem. Bułeczki zostawiamy do wyrośnięcia na około 20 minut. Po podrośnięciu bułeczek, nagrzewamy piekarnik do 180°C i pieczemy je około 20 minut. Smacznego! :)