Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 902
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4537
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1153
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 902
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4537
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1153
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie i rozkruszamy tam drożdże. Posypujemy je łyżeczką cukru, wlewamy ciepłą wodę i rozcieramy drożdże. Następnie dodajemy jogurt naturalny, solimy i zagniatamy ciasto. Na sam koniec polewamy łyżką oleju, zagniatamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Cebulę kroimy w kostkę, obgotowujemy około 2-3 minuty, odcedzamy, solimy, dodajemy mak i łyżkę oleju. Ser ścieramy na tarce, na grubych oczkach.
Gdy ciasto już wyrośnie, dzielimy je na 10 kawałków. Każdy z nich rozwałkowujemy na placek. Na cebularze wykładamy cebulę z makiem a pizzerinki smarujemy keczupem i posypujemy serem. Brzegi bułeczek smarujemy roztrzepanym jajkiem. Bułeczki zostawiamy do wyrośnięcia na około 20 minut. Po podrośnięciu bułeczek, nagrzewamy piekarnik do 180°C i pieczemy je około 20 minut. Smacznego! :)