Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu choć czasochłonne jednak warto.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie odstawić na 10 min. ( ja dodałam odrobinę cukru) . Następnie dodać przesianą mąkę i sól ( napisałam że 1 łyżeczkę ale ciasto trzeba spróbować i według siebie doprawić ). Dokładnie wyrobić (na początku można pomóc sobie mikserem z haczykami).
Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę i przełożyć do miseczki posmarowanej olejem- odstawić na kolejna godzinę. ( podgrzałam piekarnik na niską temperaturę i wstawiłam ciasto wtedy czas oczekiwania jest krótszy).
Pokroić cebulkę na piórka i podsmażyć -doprawić solą i pieprzem. Kiedy ciasto wyrośnie podzielić na kulki ( mnie wyszło 10 ) zrobić zagłębienie i "napakować" cebulką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec ok 20 min w 200 st. PS. to ciasto jest też bardzo dobre na zwykłe bułeczki.