Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu choć czasochłonne jednak warto.
Polacy lubują się w ciastach ucieranych i plackach z owocami. Francuzi prefer...
Odsłon: 394
Lubię mieć w lodówce i spiżarni produkty, które są w stanie uratować mi życie...
Odsłon: 2731
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3723
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 222
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3723
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 222
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie odstawić na 10 min. ( ja dodałam odrobinę cukru) . Następnie dodać przesianą mąkę i sól ( napisałam że 1 łyżeczkę ale ciasto trzeba spróbować i według siebie doprawić ). Dokładnie wyrobić (na początku można pomóc sobie mikserem z haczykami).
Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę i przełożyć do miseczki posmarowanej olejem- odstawić na kolejna godzinę. ( podgrzałam piekarnik na niską temperaturę i wstawiłam ciasto wtedy czas oczekiwania jest krótszy).
Pokroić cebulkę na piórka i podsmażyć -doprawić solą i pieprzem. Kiedy ciasto wyrośnie podzielić na kulki ( mnie wyszło 10 ) zrobić zagłębienie i "napakować" cebulką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec ok 20 min w 200 st. PS. to ciasto jest też bardzo dobre na zwykłe bułeczki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kimbab
Przekąski
Jajka Faszerowane na Wielkanoc 6 pomysłów
Przekąski
Jajka faszerowane szpinakiem i burakami
Przekąski
Jajka faszerowane pieczarkami i papryką
Kimbab
Przedstawiam przepis na kimbab, czyli ryż zawinięty w algi kim lub nori z dod...
Odsłon: 36
Jajka Faszerowane na Wielkanoc 6 pomysłów
Kochasz jajka? W takim razie pokochasz te 6 Przepysznych Sposobów na Wielkano...
Odsłon: 1017