Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu choć czasochłonne jednak warto.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3645
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 311
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3645
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 311
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie odstawić na 10 min. ( ja dodałam odrobinę cukru) . Następnie dodać przesianą mąkę i sól ( napisałam że 1 łyżeczkę ale ciasto trzeba spróbować i według siebie doprawić ). Dokładnie wyrobić (na początku można pomóc sobie mikserem z haczykami).
Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę i przełożyć do miseczki posmarowanej olejem- odstawić na kolejna godzinę. ( podgrzałam piekarnik na niską temperaturę i wstawiłam ciasto wtedy czas oczekiwania jest krótszy).
Pokroić cebulkę na piórka i podsmażyć -doprawić solą i pieprzem. Kiedy ciasto wyrośnie podzielić na kulki ( mnie wyszło 10 ) zrobić zagłębienie i "napakować" cebulką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec ok 20 min w 200 st. PS. to ciasto jest też bardzo dobre na zwykłe bułeczki.