Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ceviche to lekka sałatka z owoców morza, która wywodzi się z Peru. W oryginale surowe ryby zalewa się dużą ilością soku z cytrusów, jednak w tej wersji krewetki i tilapia zostały lekko obgotowane w wywarze z tabasco, dzięki czemu nabierają nieco pikantnego i wyrazistego smaku. Dodatek świeżych warzyw nadaje całości nie tylko świeżości, ale też chrupkości. Choć danie wymaga sporego czasu marynowania, to świetnie sprawdzi się jako przystawka, przekąska czy też lekki lunch. Spróbuj ceviche raz, a z pewnością będzie częściej pojawiać się w twoim menu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13107
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3624
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4527
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13107
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3624
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4527
Składniki
W garnku zagotuj tabasco, wodę i łyżeczkę soli.
Delikatnie obgotuj najpierw krewetki przez 30 sekund, a następnie rybę przez 30 sekund. Wyjmij je i całkowicie ostudź, a następnie posiekaj.
Czerwoną cebulę posiekaj, a ogórka pokrój w duże kawałki.
W misce wymieszaj sok z limonki i cytryny. Dodaj cebulę, ogórka, świeżą kolendrę i owoce morza.
Dopraw wszystko pieprzem i solą, a następnie bardzo dobrze wymieszaj, do całkowitego pokrycia wszystkich składników.
Ceviche odstaw na co najmniej 4 godziny do zamarynowania. Co ok. godzinę mieszaj całość, by smaki dobrze się połączyły.
Podawaj na zimno – samodzielnie lub z dodatkiem pieczywa.