Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ceviche to lekka sałatka z owoców morza, która wywodzi się z Peru. W oryginale surowe ryby zalewa się dużą ilością soku z cytrusów, jednak w tej wersji krewetki i tilapia zostały lekko obgotowane w wywarze z tabasco, dzięki czemu nabierają nieco pikantnego i wyrazistego smaku. Dodatek świeżych warzyw nadaje całości nie tylko świeżości, ale też chrupkości. Choć danie wymaga sporego czasu marynowania, to świetnie sprawdzi się jako przystawka, przekąska czy też lekki lunch. Spróbuj ceviche raz, a z pewnością będzie częściej pojawiać się w twoim menu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14758
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4556
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43865
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 584
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 583
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14758
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4556
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43865
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 584
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 583
Składniki
W garnku zagotuj tabasco, wodę i łyżeczkę soli.
Delikatnie obgotuj najpierw krewetki przez 30 sekund, a następnie rybę przez 30 sekund. Wyjmij je i całkowicie ostudź, a następnie posiekaj.
Czerwoną cebulę posiekaj, a ogórka pokrój w duże kawałki.
W misce wymieszaj sok z limonki i cytryny. Dodaj cebulę, ogórka, świeżą kolendrę i owoce morza.
Dopraw wszystko pieprzem i solą, a następnie bardzo dobrze wymieszaj, do całkowitego pokrycia wszystkich składników.
Ceviche odstaw na co najmniej 4 godziny do zamarynowania. Co ok. godzinę mieszaj całość, by smaki dobrze się połączyły.
Podawaj na zimno – samodzielnie lub z dodatkiem pieczywa.