Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z gruzińskich przepisów, nam bardzo posmakowało. Tutaj wersja z sodą, równie pyszna. W oryginalnym przepisie jest ser imeretyński, my użyliśmy sera ricotta, ale polecamy też mozzarellę parzoną.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118849
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8746
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3185
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2604
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118849
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8746
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3185
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2604
Składniki
Ser rozkruszamy, wbijamy jajko, mieszamy. Z mąki, masła, jogurtu i sody wymieszanej z octem zagniatamy ciasto. Wyrabiamy je do momentu kiedy nie będzie kleiło się do rąk. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykładamy masę serową. Brzegi ciasta zbieramy do środka, zlepiamy ze sobą, rękoma rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy. Wierzch ciasta smarujemy rozbełtanym ,z odrobiną jogurtu, jajkiem. Pieczemy na blaszce w rozgrzanym do 250°C piekarniku przez 10-15 min.