Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już nie kupuję tylko robię sama od czasu do czasu.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 136
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 423
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 136
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 423
Składniki
Ziemniaki obrać,pokroić w cieniutkie plasterki lub zetrzeć na tarce na plastry. Wypłukać tyle razy żeby woda nie była mętna. Plastry ziemniaków osuszyć na papierowym ręczniku.
Olej rozgrzać w garnku i wrzucać partiami ziemniaki. Smażyć aż się zarumienią i będą chrupiące. Wyjmować łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju.
Chipsy posypać solą do smaku. Dodatkowo można też posypać mieloną papryką.