Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już nie kupuję tylko robię sama od czasu do czasu.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3512
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3105
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 189
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 143
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3512
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3105
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 189
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 143
Składniki
Ziemniaki obrać,pokroić w cieniutkie plasterki lub zetrzeć na tarce na plastry. Wypłukać tyle razy żeby woda nie była mętna. Plastry ziemniaków osuszyć na papierowym ręczniku.
Olej rozgrzać w garnku i wrzucać partiami ziemniaki. Smażyć aż się zarumienią i będą chrupiące. Wyjmować łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju.
Chipsy posypać solą do smaku. Dodatkowo można też posypać mieloną papryką.