Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do pochrupania na wieczory zbliżającego się weekendu
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4035
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3994
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4035
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3994
Składniki
Ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy je obieraczką do warzyw bądź nożem w cieniutkie plasterki.
Do garnka wlewamy olej/oliwę z oliwek (ok. 1/3 garnka). Wstawiamy go na średni ogień i rozgrzewamy. Wrzucamy po kilka plasterków ziemniaków i smażymy, aż się zarumienią.
Usmażone chipsy wyjmujemy za pomocą łyżki cedzawkowej i układamy na talerze wyścielone ręcznikiem papierowym (aby wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu z chipsa). Następnie przekładamy chipsy do dużej miski. Postępujemy tak, aż do wykorzystania wszystkich plasterków ziemniaczanych.
Gotowe chipsy, które znajdują się w misce, solimy i dokładnie mieszamy (zamiast soli można użyć innych przypraw, np. papryki słodkiej mielonej).