Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 5142
Dodano: 06.03.2015
Odsłon: 18634
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy je obieraczką do warzyw bądź nożem w cieniutkie plasterki.
Do garnka wlewamy olej/oliwę z oliwek (ok. 1/3 garnka). Wstawiamy go na średni ogień i rozgrzewamy. Wrzucamy po kilka plasterków ziemniaków i smażymy, aż się zarumienią.
Usmażone chipsy wyjmujemy za pomocą łyżki cedzawkowej i układamy na talerze wyścielone ręcznikiem papierowym (aby wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu z chipsa). Następnie przekładamy chipsy do dużej miski. Postępujemy tak, aż do wykorzystania wszystkich plasterków ziemniaczanych.
Gotowe chipsy, które znajdują się w misce, solimy i dokładnie mieszamy (zamiast soli można użyć innych przypraw, np. papryki słodkiej mielonej).
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kstr54 27 września 2015Zgłoś do usunięcia
swietny pomysl!!pozdrawiamOdpowiedzi: 1 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 06 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Świetny i praktyczny przepis :) Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz