Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy warzywne

Chipsy warzywne

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 58

zdrowa alternatywa dla dzieciakow :)

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 burak
  • 1 batat
  • 2 – 4 łyżki oleju
  • dowolne przyprawy: zioła, papryka, czosnek (przeciśnięty przez praskę)
  • sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa kroimy w bardzo cienkie plasterki,

    wrzucamy do miski, dodajemy kolejno olej, sól, przyprawy i dokładnie mieszamy.

    kładziemy na blaszkę, ważne, żeby jak najmniej się stykały (można piec na 2 razy).

    Wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do temperatury 150 stopni C na okolo 20 do 30 minut.

    Zjadamy w tym samym dniu, bo będą chłonąć wilgoć i zmiękną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 11 grudnia 2017 Fajny przepis, prosimy o zdjecie, moze byc z komorki :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń