Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie? To jest dla Was domowa wersja mniej kaloryczna. 100 g tych chipsów to około 100 kcal, w kupnych około 450 kcal. Taka porcja dla 3-4 osób kosztowała mnie 5,40 zł. Polecam.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 465
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1204
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4655
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 465
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1204
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4655
Składniki
Szynka powinna być bardzo drobno pokrojona, niemalże przezroczysta. Plasterki szynki rozkładamy na papierze śniadaniowym i posypujemy mieszanką przypraw. 1 przyprawa : majeranek, tymianek i oregano. 2 przyprawa : harissa, słodka papryka.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Szynkę rozkładamy na blasze do pizzy z dziurkami lub kratce. Blaszkę kładziemy na kratkę w piekarniku i pieczemy około 14 minut. Potem obracamy szynkę na drugą stronę i pieczemy jeszcze 2-4 minuty. Pieczemy w 2-3 partiach.