Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy z szynki drobiowej

Przepis dnia 2021-07-10
Chipsy z szynki drobiowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 944 Ocena: 19545

Dodano:

Odsłon: 912

Lubicie? To jest dla Was domowa wersja mniej kaloryczna. 100 g tych chipsów to około 100 kcal, w kupnych około 450 kcal. Taka porcja dla 3-4 osób kosztowała mnie 5,40 zł. Polecam.

Składniki

  • Szynka z pierś kurczaka wędzona 220 g
  • majeranek, oregano, tymianek
  • harissa, słodka papryka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chipsy z szynki drobiowej

Przygotowanie

  1. Szynka powinna być bardzo drobno pokrojona, niemalże przezroczysta.
    Plasterki szynki rozkładamy na papierze śniadaniowym i posypujemy mieszanką przypraw.
    1 przyprawa : majeranek, tymianek i oregano.
    2 przyprawa : harissa, słodka papryka.

  2. Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
    Szynkę rozkładamy na blasze do pizzy z dziurkami lub kratce.
    Blaszkę kładziemy na kratkę w piekarniku i pieczemy około 14 minut.
    Potem obracamy szynkę na drugą stronę i pieczemy jeszcze 2-4 minuty.
    Pieczemy w 2-3 partiach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń