Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie? To jest dla Was domowa wersja mniej kaloryczna. 100 g tych chipsów to około 100 kcal, w kupnych około 450 kcal. Taka porcja dla 3-4 osób kosztowała mnie 5,40 zł. Polecam.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22942
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 513
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22942
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 513
Składniki
Szynka powinna być bardzo drobno pokrojona, niemalże przezroczysta. Plasterki szynki rozkładamy na papierze śniadaniowym i posypujemy mieszanką przypraw. 1 przyprawa : majeranek, tymianek i oregano. 2 przyprawa : harissa, słodka papryka.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Szynkę rozkładamy na blasze do pizzy z dziurkami lub kratce. Blaszkę kładziemy na kratkę w piekarniku i pieczemy około 14 minut. Potem obracamy szynkę na drugą stronę i pieczemy jeszcze 2-4 minuty. Pieczemy w 2-3 partiach.